GECOMBINEERDE TOP-TINKER-REIS  6 DAGEN

De ONCE IN A LIFETIME reis voor Tinker fans

Al 10 jaar op rij organiseerden wij met veel succes een reis naar de Appleby Horse Fair in Engeland.

Elk jaar hadden we er een extra attractie bij zoals stedenbezoek, boottocht in het Lake District en dergelijke.

Maar dit jaar is die attractie wel zeer bijzonder.

Voor we in Appleby arriveren brengen wij namelijk gedurende anderhalve dag een uitgebreid bezoek aan een absolute top-fokkerij van Gypsy Cobs (Tinkers). 

Het betreft de SD-FARM in Faringdon.

In andere jaren duurde de reis vijf dagen, deze keer zes want we willen heel lang genieten!

WOENSDAG 2 TOT EN MET MAANDAG 7 juni 2021

Organisatie: Miranda Sauter en Rob de Beus in samenwerking met Effeweg.nl

MAPDEF.jpg
FOTO SD FARMS.jpg

In het zuiden van Engeland bevindt zich een farm waar al sinds 200 jaar Gypsy Cobs worden gefokt, Tinkers van het zuiverste ras. De farm is eigendom van de familie Down in Faringdon (zie map). Daarnaast bezitten zij een grote farm in de USA/California. De kennis van deze Romany Gypsies is door de eeuwen heen zorgvuldig overgeleverd van generatie op generatie. Hun paarden worden wereldwijd verkocht.

Vind je het interessant om eens een namiddag plus ook de gehele volgende dag rondgeleid te worden op hun farm in Engeland, grijp dan nu je kans:

Van 3 tot en met 8 juni 2020 kun je deelnemen aan een groepsreis voor ongeveer 50 personen, inclusief vervoer en logies in prima hotels. We reizen per luxe touringcar, per trein (Eurotunnel bij Calais) en met de ferry terug.

Na dit unieke bezoek aan de SD FARM reizen we door naar de APPLEBY HORSE FAIR. Voor Tinker fans behoeft dit Tinker-evenement nauwelijks enige toelichting, het internet staat er vol van. Er komen daar jaarlijks tienduizenden bezoekers om te genieten van al die Tinkers die geshowd worden, gewassen in de rivier en die draven over Flashing Lane. Op de markt die hieraan verbonden is vind je echt alles wat te maken heeft met jouw favoriete paard, de Tinker. Ze hebben daar echt alles, van halsters tot complete woonwagens. En dat alles natuurlijk in de enige echte Romany Gypsy sfeer.